URBAN NATURE

APARTMENT

URBAN NATURE

2016

TYPE

APARTMENT

LOCATION

CHISINAU

ARIA

101 M

2

CLIENT

A young family with an energetic and active kid and with plans for the second one.

TASK

To create a modern, clear interior, using simple lines and forms, but to avoid the feeling of sterility. To provide an open-space with the possibility to isolate the kitchen from the living room when necessary. 

 

ENTRANCE

The first contact with the apartment takes place in a pure, monochrome and geometric space. This idea separates visually the hall from the day zone, which due to its natural materials reveals a warm and relaxing vibe.

LIVING ROOM 

The main client’s requirement was to have an open-space with the possibility of separating the kitchen from the living room. So, this option is provided by sliding doors, hidden in the wall when opened. Due to the toned glass the space doesn’t look divided even when the doors are closed. 

KITCHEN

The ability to separate the kitchen from the living room when it’s necessary was the starting point of the project development. At the same time, we wanted to keep the visual unicity of the space. The minimalistic kitchen design, the use of natural materials integrates it into the common open-space design.  But despite it’s clean and simple look, this kitchen is equipped with all the necessary appliances.

BEDROOM

Based on the fact that clients prefer small, cozy bedrooms we divided the initial bedroom space into two zones: the bed zone and the wardrobe zone. 

Another important requirement was to create the children’s room for two kids, even if there is only one for now. We created an interactive and artistic place, which will encourage kids to practice sports, as well as it will develop their creative abilities.

KIDS ROOM

BATHROOM

One of major values of the new layout is a private bathroom attached to the master’s bedroom, while the second one is for common use.

1/2

The initial layout had some significant disadvantages: the most important one was the bedroom position right in the middle of apartment, between kitchen and living room. After redevelopment the ex-bedroom became living-room, and ex-living room became children’s room.

The stylistic idea of this project consists in integrating nature into urban space. So it was done using natural textures, such as wood and stone. Also this concept is highlighted by the vertical gardens and the coffee table made of a tree trunk. The mountain landscape together with deer-tables in the children’s room also brings the immensity of nature into this project. 
So, we’ve solved a bunch of ergonomic problems, providing a logic and comfortable layout for all the functional zones. We’ve implemented the desired open-space formula in the day zone. Also we’ve managed fitting a wardrobe zone into bedroom. And as a bonus we’ve offered clients their own bathroom – which is not always an affordable luxury in such buildings.

-

SEND A REQUEST FOR A PROJECT

-

-

LET'S MEET

-

+373 60 10 20 30

CALL

EMAIL

Eminescu 50, Chisinau

VISIT

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Houzz Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • behance-xxl_edited
  • Grey YouTube Icon