PROFUNZIMEA MĂRII ÎN SCULPTURI

16.06.2016

Ben Young din Noua Zeelandă este un surfer pasionat iar de meserie e constructor de bărci. Dar a devenit cunoscut în întreaga lume grație talentului său artistic. Sculpturile sale conceptuale din sticlă și beton pe care le crează mai bine de 15 ani sunt vîndute în toată lumea și au fost expuse în cadrul numeroaselor expoziții.  Ben este influențat de mediul în care trăiește, și îi place să urmărească diferite stări ale oceanului, pe care apoi să le transpună în sculpturile sale.

 

 

Din spusele artistului complexitatea vine odată cu planificarea: „Înainte de a începe o lucrare petrec foarte mult timp meditînd, chiar înainte de a lua creionul în mînă pentru a schița ceva. Apoi schițez, elaborez desenele pentru fiecare strat de sticlă, tai sticla manual, o prelucrez, iar apoi lipesc straturile între. Lucrez cu forme 2D care trebuie să interacționeze între ele ca să primesc volumul final în 3D. Uneori deviez mult de la ideea inițială pe măsură ce trebuie să găsesc soluții cum să îmbin straturile de sticlă ca să creez anumite forme."

 

 

 

 

 

 

"Iluminarea joacă un rol important în prezentarea lucrărilor mele. Atunci cînd sunt iluminate din spate, lumina se reflectă și crează iluzia unui obiect “viu”. Sper că și spectatorii percep lucrările mele ca fiind  ceva viu ce crează iluzia de mișcare, spațiu, profunzime. Îmi place ironia creată un material solid precum sticla, pe care o folosesc pentru a reda forme atît de organice și naturale”.

De remarcat este faptul că Ben este autodidact.

 

 

Credit foto: brokenliquid.com 

 

 

Please reload

CULOAREA ANULUI 2017

TESLA A LANSAT „ACOPERIȘURILE SOLARE”

HAVUZUL CARE CREȘTE DIN PĂMÂNT

1/3
Please reload

-

DEVINO CLIENTUL NOSTRU

-

SUNĂ-NE

060 10 20 30,   060 10 20 90

SCRIE-NE

VINO

Chisinau, str. Eminescu 50

-

LET'S MEET

-

+373 60 10 20 30

Eminescu 50, Chisinau

CALL

EMAIL

VISIT

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Houzz Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • behance-xxl_edited
  • Grey YouTube Icon